Vakgroep Talen en Culturen

De vakgroep Talen en Culturen bestaat uit afdelingen en onderzoeksgroepen in de volgende domeinen: Afrikaanse talen en culturen (Oost- en Centraal-Afrika), Oosterse talen en culturen (Midden-Oosten & Noord-Afrika  en Zuid- en Oost-Azië (India, China & Japan/Korea)), Oost-Europese talen en culturen (Rusland en Zuidoost-Europa), en gender en diversiteitsstudies. Eén van de troeven van de vakgroep is een ruim programma, dat afgestemd is op de groeiende maatschappelijke, politieke en economische vraag naar expertise in de bestudeerde talen & culturen en onderzoeksdomeinen.

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Nog vragen? Maak per mail een afspraak met de curriculummanager Talen en Culturen of één van de docenten hieronder. Zij staan je graag te woord!

We hopen je spoedig ook aan de UGent te mogen verwelkomen!

Covid info for international students

These sites are updated regularly, so keep an eye on these when your date of departure approaches.

-        Country colour code: each country is given a colour code. The measures applicable to travel to Belgium depend on the colour code assigned to the country you’re living in before departing to Belgium.

-        Rules for travellers arriving in Belgium.

-        At the moment an entry ban applies to ‘very high-risk’ countries. Check updates of this list in the coming weeks because this can have an impact on visa applications.

All this information might triggers questions. Contact these Ghent University offices for:

-        To actually enrol:

-        General practical question: , also check: Information regarding travels, quarantine and COVID-19 testing for international students

-        Visa:

Questions related to your educational program: see Contact above.

UGent Career Center

Wij plaatsen het UGent Career Center, een online loopbaanplatform dat werkgevers met masterstudenten en alumni verbindt, graag extra in de kijker. Via het Career Center kunnen bedrijven gratis vacatures publiceren en een bedrijfsprofiel aanmaken. Het UGent Career Center is de plek bij uitstek voor masterstudenten om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt:

- Je wil ontdekken welke loopbaanevents er voor jou georganiseerd worden?
- Je wil op zoek naar bedrijven en organisaties die bij jou passen?
- Je wil al even een blik werpen op vacatures waarvoor jij misschien de geknipte kandidaat bent? Maak je persoonlijk profiel aan in het online loopbaanplatform van de UGent en bereid je voor op je eerste job!

Looking for career perspectives after you finish your MA? Make an account at UGent Career Center and explore your possibilities! https://www.ugent.be/en/careercenter